Yritysverkko rakennetaan vastaamaan asiakkaan tarpeisiin

12.12.2023

Huolellisesti toteutettu yritysverkko varmistaa liiketoiminnan sujuvuuden. IPP tarjoaa yritykselle kaikki keskeiset palvelut aina valokuidusta laitteisiin ja ohjelmistoihin.

Yritysverkon rakentaminen lähtee liikkeelle yrityksen toimialan ja nykyisen tilanteen kartoittamisesta. Asiantuntijamme paikantavat yrityksen tarpeet ja rakentavat niihin vastaavan toimivan kokonaisuuden.

Tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen ja huoleton ratkaisu, joka muuntautuu joustavasti yrityksen kehityksen mukana.

"Lähdemme ensin selvittämään yrityksen toimialaa ja teemme tarkkoja kysymyksiä toimintatapoihin liittyen. Näin saamme selville, mitä kaikkea yritys omassa arjessaan tarvitsee", IPP:n ICT-ratkaisuarkkitehti Jari Talasoja kertoo.

Talasoja vastaa IPP:n runkoverkon ylläpidosta ja rakentamisesta. Hänen työhönsä kuuluu varmistaa laadukkaan internetin toimittaminen niin yrityksille kuin kuluttaja-asiakkaille.

Kaiken pohjalla on laadukas verkkoyhteys, joka toteutetaan valokuidulla.

"Valokuitu mahdollistaa häiriöttömän ja todella nopean yhteyden. Sen päälle kun rakennetaan asiakkaan toiveita vastaava palvelukokonaisuus, on toiminnan sujuvuus taattu."


Alkukartoituksesta toteutukseen

Yritysverkon rakentamisen kannalta keskeisin yrityksen tarpeisiin vaikuttava asia on toimiala. Esimerkiksi tilitoimiston tarvitsema verkko on hyvin erilainen kuin vaikkapa teollisen toimijan.

Tilitoimistolle on Talasojan mukaan tärkeintä, että internetyhteys on vakaa ja turvallinen, sillä tilitoimiston järjestelmissä säilytetään muun muassa henkilötietoja. Suurimmalla osalla kaikki toiminta on nykyään pilvessä. Sen vuoksi on tärkeää keskittää liikenne kulkemaan yhden pisteen kautta, jotta päästään heti käsiksi mahdollisiin tietoturvapoikkeamiin. Myös näkyvyys omaan verkkoon on tärkeää, ja se saadaan toteutettua hyvällä palomuurilla.

Teollinen toimija taas tarvitsee useimmiten hieman tuhdimpaa pakettia omine palomuureineen ja turvallisuuspalveluineen.

Talasoja korostaa, että jokaisen yrityksen tilanne on kuitenkin täysin yksilöllinen. Siksi IPP:n asiantuntijat pyrkivät välttämään oletusten tekemistä.

"Selvitämme tosi tarkasti esimerkiksi tällä hetkellä käytössä olevan laitekannan, langattoman verkon tarpeen ja etätyön määrän. Nämä kaikki vaikuttavat siihen, millainen yritysverkko rakennetaan."

 

Yritysverkko on täyden palvelun paketti

Kun tarpeet on kartoitettu, aloitetaan rakentamaan yritykselle sopivaa pakettia.

"Tässä vaiheessa mukaan tulevat ihan tällaiset yleiset asiat, kuten yrityksen nykyinen laitekanta. Onko käytössä esimerkiksi langaton verkko tai verkossa olevia tulostimia? Entä ovatko fyysiset laitteet missä kunnossa? Nämä kaikki päivitetään ajan tasalle", Talasoja summaa.

Laitekannan osana IPP toimittaa kaikki internetyhteyden vaatimat tukiasemat, kontrollerit, lähiverkon kytkimet ja fyysiset laitteet. Asiakkaan ei tarvitse kantaa huolta teknisestä puolesta lainkaan, sillä IPP hoitaa asennuksen alusta loppuun.

Kun laitteet ja yhteydet ovat kunnossa, on ohjelmistojen vuoro.

"Toimitamme muun muassa Office-paketteja, sähköposteja ja sovelluksia etätyöskentelyyn. Nämä voidaan räätälöidä täysin asiakkaan tarpeiden mukaisesti", Talasoja sanoo.


Tietoturvan tasoa voi säätää liiketoiminnan vaatimusten mukaan

Tietoturva on yksi tärkeimmistä yritysverkon ominaisuuksista. Yritysliittymän mukana toimitetaan aina palomuuri. Niitä on Talasojan mukaan IPP:llä tarjolla eri tasoisia.

"Meiltä löytyy sekä perusominaisuuksilla toimivaa palomuuria että sovelluspohjaista NGFW- palomuuria, joka sopii isommillekin toimijoille. Esimerkiksi teollisilla toimijoilla on usein todella tarkkaa tietoturvan kanssa, joten siellä palomuurin tulee olla korkeatasoinen."

yrityspro-it-palomuuri.jpgYrityksen tietoturvaan IPP tarjoaa monenlaisia ratkaisuja. Palomuurin lisäksi on tarjolla päätelaitesuojausta, pilvipalveluiden turvallisuusratkaisuja ja varmuuskopiointia.

Turvallisuusratkaisut räätälöidään täysin yrityksen tarpeiden mukaan. Esimerkiksi isommilla yrityksillä saattaa Talasojan mukaan olla omia servereitä, joita varten tarvitaan etäyhteyksiä ja suojausta.

IPP tarjoaa yrityksille myös kiinteistövalvonnan ratkaisuja, kuten kameroita, joita operoidaan etäyhteyksien kautta. IPP:n kiinteistövalvonnan turvallisuus perustuu siihen, että kameran tallenne on turvassa IPP:n omalla serverillä. Näin ollen mahdollinen varas ei pääse siihen käsiksi.

Turvallisuutta voidaan rakentaa myös suljettujen verkkojen varaan.

"Joskus yrityksellä on useita toimipisteitä. Silloin voimme tarjota eri toimipisteiden välisiä yhteyksiä, jotka toimivat suljetussa verkossa. Tämä on todella turvallinen ratkaisu, sillä suljettuun verkkoon ei pääse kukaan ulkopuolinen käsiksi", Talasoja sanoo.

 

Tavoitteena kumppanuus, joka kestää

Talasoja korostaa, että IPP ei ole yhden käynnin myyntitiski, vaan kumppani, joka kulkee yrityksen rinnalla. Asiakasta varten on aina joku paikalla vastaamassa kysymyksiin.

"Me panostamme pitkiin kumppanuuksiin ja pyrimme aina vastaamaan asiakkaan muuttuviin tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla."

Yksi tärkeimmistä yrityksen tarvitsemista palveluista on nykypäivänä asiakaspalvelu, josta saa kiinni oikean ihmisen. Paras mahdollinen tilanne on Talasojan mukaan se, kun tällä ihmisellä on käsitys yrityksen tilanteesta ja tarpeista.

IPP:n yritysverkon olennainen osa on lähi- tai etätuki, josta saa nopeasti apua mahdollisiin ongelmatilanteisiin. IPP panostaa helppoon saavutettavuuteen ja yksilölliseen palveluun.

"Aina saa ottaa yhteyttä, me kuljemme asiakkaan mukana jokaisella askeleella. Ylläpidämme laitteita ja seuraamme jatkuvasti, että kaikki toimii kuten pitääkin."

 

Asiantuntijamme auttavat mielellään yritysverkon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä ja suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus!