Pilvipalveluilla varmistat tiedostojesi saatavuuden ja turvallisen jaon

06.02.2023

Mitä jos olisit käyttänyt kokonaisen työviikon ison tarjouksen laatimiseen. Mitä jos viimeisen pisteen jälkeen tietokoneesi pimenee, eikä enää käynnistyisi uudestaan? Entä jos työmatkalla tietokone unohtuu junaan tai tietokonereppu varastetaan ruuhkaisessa metrossa? Tarjous ja kaikki siihen liittyvät dokumentit, todistukset ja raportit katoaisivat eikä niitä voitaisi enää koskaan palauttaa.

Kuinka siis ottaa teknologiasta täysi hyöty irti? Neuvot osakesäästösijoitusten hajauttamisesta pätee myös työskentelyyn teknologian kanssa. Tiedostojen tallennus kannattaa tehdä useampaan paikkaan. Muistitikkuja ja ulkoisia kovalevyasemia suosittiin erityisesti 2010-luvun alussa ja osaltaan nämä ovat edelleen toimivia ratkaisuja. Mutta kuten tietokoneissa, myös näissä laitteissa on riski, että ulkoiset tallennuslaitteet katoavat tai menevät rikki.

 

Pilvipalvelussa yrityksen tiedostot ovat turvassa ja tiimityö onnistuu kotitoimistoltakin

Turvalliseen tietojen säilyttämiseen kannattaa hyödyntää pilvipalveluita. Kun automatisoi tiedostojen tallentamisen suoraan pilveen, ei itse varmuuskopiointi vaihetta tarvitse erikseen suorittaa. Kaikki tiedostot ovat heti tallenna-nappia painettaessa turvallisessa paikassa ja välittömästi saatavilla myös muille.

Erityisesti etätyöskentelyn tullessa yhä enemmän osaksi arkeamme, helpottavat pilvipalvelut työskentelyä huomattavasti. Työntekijöillä voi olla omat erilliset työskentelylaitteet sekä toimistolla että kotona. Myös tiimit voivat työskennellä missä vain ja kaikki työskentelyyn vaadittavat materiaalit kulkevat aina mukana.

Turvallisen jaon voi taata asettamalla jaettaville tiedostoille salasanan. Tiedostojen jakamisen turvallisuutta voi lisätä vielä siten, että määrittelee materiaalin saatavuuden vain tietyksi ajanjaksoksi.

Pilvipalveluiden avulla on siis helpompi jakaa turvallisesti tiedostoja muille. Materiaalit eivät pääse kuormittamaan kenenkään sähköpostien muistia tai fyysisiä laitteita. Ei siis tarvitse enää etsiä tarpeeksi suurta muistitikkua.

Pilvitallennus edistää niin sanottua paperiton toimisto -ajatusmallia. Yhä harvemmin tarvitsee tulostaa mitään ja esimerkiksi lentoliput ja muut tärkeät matkustusasiakirjat on helppo tallentaa pilveen ja esittää ne lähtöselvityksessä puhelimestaan.

 

Pilvipalvelu skaalautuu, joten tila ei lopu kesken

Pilvipalvelu parantaa yrityksen tietoturvaa ja tekee kaikesta varmuuskopiot itsekseen päivittäisen työskentelyn taustalla. Tämän lisäksi pilvipalvelun yksi iso hyöty on skaalautuvuus.

Skaalautuvuus tarkoittaa sitä, että tallennustila joustaa sitä mukaa, kun toiminta kasvaa ja tilaa tarvitaan lisää.

Pilvipalvelut ostetaan yleensä pakettina, johon kuuluu tietty määrä tallennustilaa. Lisäksi pilvipalveluun voi kuulua erilaisia verkossa toimivia ohjelmistoja, kuten vaikkapa tekstinkäsitteluohjelmia tai taulukkolaskentatyökaluja. Kun toiminta kasvaa, tiedostoja kertyy yhä enemmän ja tarpeita monipuolisemmille työkaluille syntyy: pilvipalvelu joustaa eli skaalautuu helposti yrityksen tarpeisiin tarjoten aina laajemman paketin käyttöösi.

Tämä toimintaperiaate tekee pilvestä myös kustannustehokkaan ratkaisun. Palvelu laajenee tai pienenee parilla klikkauksella tai puhelinsoitolla palveluntarjoajalle ja yrittäjänä maksat vain siitä, mitä käytät.

 

Mikä ihmeen konesali?

Jotta pilvipalvelut toimivat moitteettomasti, tarvitaan taustalle konesali. Mutta mikä konesali oikein on? Konesalit, eli palvelukeskukset tai datakeskukset ovat huoneita tai rakennuksia, joissa säilötään tietokoneita ja ohjausjärjestelmiä, joissa käsitellään valtavia määriä dataa. Konesaleja tarvitaan pyörittämään keskeisiä järjestelmiä, joissa liikutellaan isoja tietomassoja, kuten pilvipalveluita, sähköposteja sekä toiminnanohjausjärjestelmiä.

Ennenvanhaan isoja tietomassoja käsittelevän yrityksen tuli itse perustaa ja ylläpitää omaa konesalia. Nyt jopa isoja tietomääriä toiminnassaan siirtelevä yritys voi hyödyntää pilvipalveluita.

 

Miten IPP voi auttaa?

IPP:ltä löytyy ratkaisut monen kokoisiin yrityksiin ja monenlaisiin tarpeisiin. Voit ottaa käyttöösi vain joitakin ratkaisuja tai ulkoistaa kaikki ICT-tarpeesi IPP:n huolehdittavaksi.

IPP tarjoaa kustannustehokkaan ja tietoturvallisen ratkaisun yrityksesi pilvi- ja konesalipalvelu tarpeisiin. Palvelut toimivat viestintäviraston luokituksen mukaisissa, valvotuissa laitetiloissa.

Käy katsomassa palveluvaihtoehdot täältä ja rakennetaan teidän yritykselle sopiva paketti.

Huomasithan, että kaikkiin tarjoamiimme Sujuva IT-paketteihin kuuluu sähköpostien pilvivarmistukset osana palvelua.