Miksi valita kotimainen IT-palvelu?

06.04.2023

Miksi valita kotimainen IT-palvelu?

Tuotteiden paikallisuutta ajatellaan ehkä eniten ruokakaupassa tai muiden päivittäisostosten kohdalla, mutta oletko ajatellut, että myös IT-palvelun kotimaisuudella on merkitystä? Moni haluaa panostaa ostopäätöksissään kotimaisuuteen, sillä lähellä tuotettu on usein vastuullisempaa ja ekologisempaa, tuottajan taustat on helpompi selvittää ja matka tuottajalta käyttäjälle on lyhyt. 

Jatka lukemista niin saat selville, miten ja miksi kotimainen IT-palvelu on vastuullinen ja turvallinen valinta sekä kotitalouksille että yrityksille.

 

Tiedostosi pysyvät turvallisesti Suomen rajojen sisällä

Pilvipalveluita käytetään tänä päivänä moneen tarkoitukseen. Sekä yrityksen tiedostot että esimerkiksi perheen lomakuvat varmuuskopioidaan pilveen, jossa ne ovat tallessa, vaikka tietokone tai puhelin hajoaisi. Usein tiedostot siirtyvät pilveen automaattisesti, eikä tallennuspaikkaa tule ajateltua sen enempää.

Monen ison, kansainvälisen pilvipalvelun kohdalla tiedostojen tallennuspaikka on kuitenkin kaukana. Globaalit pilvipalvelut varastoivat lomakuviasi ja yrityksesi tärkeitä asiakirjoja ties missä, valtavissa konesaleissa ympäri maailmaa. Muistatko muuten tarkalleen, millaisia käyttöoikeuksia oletkaan antanut, kun puhelin kysyy, saako valokuvat varmuuskopioida pilveen?

Kotimainen pilvipalvelu on turvallinen ja luotettava vaihtoehto. Sen sijaan, että tiedostosi varastoitaisiin maailman eri kolkkiin, ne säilytetään IPP:n omissa konesaleissa Pirkanmaalla. Tiedät aina täsmälleen, mihin olet suostunut, näet sopimuksesi ehdot aina suomenkielisestä sopimuksesta. Pysyt perillä myös siitä, missä tiedostosi oikeasti ovat. Tiedostojesi säilyttämiseen sovelletaan lisäksi vain Suomen lakeja ja sääntöjä, eikä sinun tarvitse olla huolissasi siitä, minkä maan lainsäädännön mukaan tallentamiasi asiakirjoja ja kuvia käytetään.

 

Suomenkielinen IT-tuki ja asiakaspalvelu

Kun valitset kotimaisen IT-palvelun, varmistat samalla, että saat tarvittaessa palvelua suomeksi. Kansainväliset IT-palveluiden tarjoajat eivät välttämättä tarjoa lainkaan puhelinpalvelua ongelmatilanteissa, ja jos tarjoavatkin, palvelukieli on yleensä englanti.

Vaikka monelta suomalaiselta englanti sujuu ongelmitta, ovat IT-asiat yleensä monimutkaisia ja termit hankalia - suomeksikin ongelmatilanteiden selvittely voi olla haastavaa, saati sitten vieraalla kielellä. 

Esimerkiksi IPP:llä saat aina tukea ja apua suomeksi, sillä kaikki toimintomme ovat Suomessa ja haluamme tarjota hyvää palvelua kotimaisille asiakkaillemme. Ymmärrämme suomalaista asiakaskuntaamme ja autamme aina ymmärrettävästi ja ystävällisesti.

 

Tiedät, missä IT-palvelu tuotetaan ja kuka sen tuottaa

Jos IT-palvelusi tuottaa yhdysvaltalainen kansainvälisesti toimiva yritys, voivat varmuuskopioidut tiedostosi sijaita vaikka Argentiinassa ja asiakaspalvelu vastata puhelimeen Intiasta. Kasvoton korporaatio ei varmasti myöskään tarjoa sinulle minkäänlaista tietoa siitä, mihin ovat tärkeät tiedostosi tallentaneet tai kuka niiden turvallisesta säilyttämisestä vastaa.

Jos haluaa oikeasti tietää miten, missä ja kuka tuottaa IT-palvelusi, on varminta valita kotimainen palveluntarjoaja. Esimerkiksi IPP:stä tiedät heti, että me teemme töitä, varastoimme tiedostosi ja vastaamme puhelimeen Ikaalisissa. Olemme olleet täällä jo 130 vuotta! Voit tutustua koko tarinaamme kirjoittamastamme minihistoriikista.

 

Valitsemalla kotimaisen IT-palvelun ostat suomalaista työtä

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, kotimaisen IT-palvelun valintaa puoltavana tekijänä on suomalaisen työn tukeminen. Hankkimalla IT-palvelusi kotimaiselta yritykseltä työllistät suomalaisia työntekijöitä ja sijoitat rahasi suomalaisen yritystoiminnan tukemiseen.

IT-palvelun tuottamiseen tarvitaan monenlaisia ammattilaisia: konesalien rakentajista ja ylläpitäjistä IT-asiantuntijoihin ja asiakaspalvelun osaajiin. Valitsemalla paikallisen IT-palvelun tuet siis monen alan tekijöiden työllistymistä ja toimeentuloa, ja huippuluokkaisen kotimaisen IT-palvelun kehitystyötä näiden osaajien toimesta.

Kaiken lisäksi kaikki kotimaisen IT-palvelun tuottamisesta maksetut verorahat jäävät Suomeen! Näin kotimaisen IT-palvelun valitseminen tukee myös suomalaista kansantaloutta ja rahoittaa osaltaan hyvinvointiyhteiskunnan tärkeitä palveluita.

 

Tutustu IPP:n 100% kotimaisiin IT-palveluihin kotitalouksille, yrityksille ja taloyhtiöille.