Henkilöstöesittely: Asiakaspalvelijamme Satu

28.06.2023

Satu Jokinen aloitti IPP:llä keväällä 1998. Hän oli jo aiemmin hakenut kesätöihin IPP:lle, mutta ei tullut silloin valituksi. Hänen paperinsa olivat kuitenkin jääneet sen aikaisen talouspäällikön pöytälaatikkoon ja näin häntä pyydettiin äitiysloman sijaiseksi. Työt kuitenkin jatkuivat sijaisuuden jälkeen, ja tänä vuonna tuli täyteen 25 vuotta IPP:llä.

Sadun aloittaessa IPP:llä oli Ikaalisissa myymälä, jossa myytiin mm. puhelinkoneita, fakseja, numeronäyttölaitteita ja lankapuhelinliittymiä. Samoihin aikoihin kännyköiden myynti alkoi lisääntyä merkittävästi. Myymälätoiminta oli vilkasta. Asiakaspalvelu hoiti tuolloinkin IPP:n omaa puhelinvaihdetta ja hieman myöhemmin vikailmoitusten käsittelyä. Vuosituhannen vaihteessa alettiin asiakkaille tarjota IPP:n omaa nettipalvelua IPPnetiä. IPPnetin puitteissa Sadun työtehtäviin kuului neuvonta, kotisivujen päivitys sekä tunnusten luominen. Hän myös loi kaikille Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön koululaisille veloituksettomat sähköpostisoitteet.

”Suurin muutos asiakaspalvelussa on ollut myymälätoiminnassa. Alkuun se oli hyvinkin vilkasta, nykyään asiakkaat haluavat ostaa verkosta, koska se on helppoa ja ajasta riippumatonta.”

”Olen ollut mukana asiakaspalvelutyössä pikkulikasta lähtien. Äitini oli aikoinaan sotilaskodin hoitaja, ja olin hänen mukanaan silloin niissä hommissa jo alakouluikäisenä. Tykkäsin silloin asiakaspalvelusta ja tykkään siitä edelleen."

Tällä hetkellä asiakaspalvelijana hänen tehtäviinsä kuuluvat asiakaspalvelu ja neuvonta puhelimitse ja sähköpostitse. Hän vastaa käytännön osakeasioista, eli jos asiakkaat toimittavat osakekirjoja muuntoon, ostavat tai myyvät osakkeitaan, tekee hän tarvittavat merkinnät osakekirjoihin sekä järjestelmiin. Muita töitä ovat mm. IPP:n ja asiakasyritysten puhelinvaihteiden hoitaminen sekä vikailmoitusten vastaanottaminen.

IPP:n toimialue on laajentunut 25 vuodessa Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön alueelta Pirkanmaan, Satakunnan ja jopa koko Suomen alueelle. Tarjontakin on laajentunut. Tekniikan muutokset näkyvät myös asiakaspalvelussa.

”Alkuun myimme analogisia modeemeja ja ISDN-liittymiä, sitten ADSL-liittymiä ja nykyään valokuituliittymiä. Liittymänopeudet ovat kehittyneet hurjasti. Ei sitä osannut alkuun kuvitellakaan, kuinka nopeita liittymiä voi tullakaan.”

Satu kertoo, että IPP:llä on ollut kiva tehdä töitä.

”Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Työkaverit ovat olleet vuosien varrella tosi kivoja.”

Mitä IPP tekee 70-vuoden päästä?

”Sitä on vaikea ennustaa. Voi olla jotain sellaista, mitä ei pysty kuvittelemaankaan, koska kehitys on niin nopeaa. Ken tietää.”