27.06.2022

Myös kakkoskodin nettipulmiin löytyy aina luotettava ja nopea ratkaisu

Valokuitu takaa häiriöttömän työnteon ja netin viihdekäytön myös kesäkuukausina, jolloin suosittujen mökkipaikkakuntien väkiluku kasvaa. Paras mahdollinen nettiyhteys helpotti kemiönsaarelaisen Julia Lundstenin arkea huomattavasti.

Kemiönsaaressa asuvalla seurakuntapappi Julia Lundstenilla oli korona-aikana pariin otteeseen etätöissä tukalat paikat. Teams-kokoukset vaativat toimivaa nettiyhteyttä, mutta Lundstenin kotona oleva mobiiliyhteys pätki.

-          En kuullut heitä, eivätkä he kuulleet minua, Lundsten muistelee etätapaamista rippikoululaisten kanssa.

Nettiyhteyden hitaus ja katkeilu haittasi omakotitalossa asuvaa Lundstenia myös vapaalla. Iltaisin mobiililiittymää käytti vielä useampi ihminen kuin päivisin, mikä tarkoitti sitä, etteivät elokuvia ja tv-sarjoja tarjoavat suoratoistopalvelut käynnistyneet lainkaan.

Lundsten päätti, ettei näin voi jatkua. Hän otti yhteyttä paikalliseen valokuidun tarjoajaan ja kysyi heiltä, miten kotiin saisi valokuituyhteyden ja mitä se maksaisi. Valokuitu tuo internetin kotiin kiinteällä yhteydellä ja pitkälle tulevaisuuteen riittävällä nopeudella. Se tarkoittaa sitä, että yhteys toimii vuorokauden- ja vuodenajasta riippumatta aina yhtä hyvin.

-          Valokuidun hankkiminen mobiililaajakaistan sijaan on kuin olisi tullut internetin ensimmäisistä päivistä nykyaikaan. Tärkeintä itselleni on ollut sen luotettavuus. Netti toimii aina, kun tarvitsen sitä, Lundsten kiittää.

Kemiönsaarella syntynyt, Turusta paluumuuttanut Lundsten asuu saarella vakituisesti, mutta hänen kokemuksensa ovat tärkeitä myös alueen tuhansille vapaa-ajan asukkaille.

Mökkiläisten tarpeet eivät enää tänä päivänä eroa siitä, miten nettiä käytetään niin sanotussa oikeassa kodissa.

Paikallinen yritys suosittelee vapaa-ajan asukkaille valokuitua. Kuten Lundstenkin sai huomata, se takaa häiriöttömän ja luotettavan yhteyden myös kesäkuukausina, jolloin käyttäjiä on Kemiönsaaressa ja sitä ympäröivillä saarilla eniten. Sen nopeus täyttää isonkin perheen erilaiset nettitarpeet pitkälle tulevaisuuteen.

-          Valokuitu on pitkän ajan investointi. Moni siirtää investointia sen takia, että mobiiliyhteys toimii vielä, mutta miksei investoida tulevaisuuden yhteyteen jo nyt? Silloin hyödynkin saa nopeammin, Lindroos sanoo.

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä paikalliseen valokuidun tarjoajaan ja kysyä valokuidun saamisesta lisää.

Haluatko päästä valokuituonnellisten joukkoon? IPP:llä on meneillään valokuituhankkeet Ikaalisten kylille sekä Etelä- ja Pohjois-Kihniölle, jossa myös kausiasukkailla on mahdollisuus liittyä valokuituverkkoon. Ilmoita kiinnostuksesi  alla olevasta linkistä!

Klikkaa tästä!