26.06.2020

Joukkomme vahvistui Business Controllerilla

Jukka Iivonen, business controlleri :

DSC_0080.JPG

Aloitin IPP:n Business Controllerina reilu kuukausi sitten ja aloitus on ollut vauhdikas. Controllerin tehtävät ovat minulle tuttuja, kun näitä taloushommia olen tehnyt jo parisen kymmentä vuotta, mutta aina uudessa paikassa on myös uusia käytäntöjä, järjestelmiä ja opeteltavaa… Työni liittyy pitkälti talouden hoitoon ja numeroiden pyörittelyyn, mutta toki myös muihin hallinnollisiin tehtäviin. Porukka IPP:llä tuntuu näin kuukauden kokemuksen jälkeen hyvältä ja mukava on ollut hypätä siihen mukaan, samoin kuin uuteen toimialaan.

Kotoisin olen Mäntästä ja monen mutkan kautta muutin Nokialle 15 vuotta sitten. Nokialla olen viihtynyt, vaikka työt ovat aina ajoittain vieneet tuonakin aikana osittain muualle asumaan niin kuin nytkin Ikaalisiin viikoiksi. Kauppaopiston kävin Mäntässä ja siitä yliopistoon Jyväskylään opiskelemaan. Työurani aloitin autokauppiaan ja siitä siirryin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla parin vuoden Saksan reissun yhteydessä taloushommiin. Tuo oli myös ensi kosketus ICT ja telealaan, kun olin Nokian palveluksessa Saksassa. Suomeen palaamisen jälkeen talousura on jatkunut monilla eri teollisuuden aloilla. Mukana on ollut metallinjalostusta, muoviteollisuutta, hirsitaloteollisuutta, raskasta konepajateollisuutta ja teollisuushuoltoa. Nyt olen tavallaan siis palannut alkulähteille…

Vapaalla viihdyn etenkin kesällä ja osin myös talvella mökillä. Luonnossa liikkuminen koiran kanssa ja kaikenlainen mökillä puuhastelu & kalastus rentouttavat kummasti. Toisaalta myös kaupungissa on mukava välillä käydä ja pidän penkkiurheilijana erilaisista urheilutapahtumista livenä kuten jääkiekko, jalka- ja pesäpallo otteluista.